2013. január 6., vasárnap

Tízezer... évvel időszámításunk után - Epilógus (10KY AC)


Epilógus

Egyedül fog felébredni, mint már hosszú ideje annyiszor, férje folytonos elfoglaltsága és távolléte miatt. Ettől a szokások holnap sem fognak megváltozni. Az alapvető emberi mozdulatsorokat, tevékenységeket és szükségleteket el kellesz végeznie.
Fel fog kelni, mint minden reggel. Kinyitja majd a szemeit, a száját, kiszabadítja tenyere fogságából az ujjait. Meg kellesz mozdítani a lábait, hogy felpezsdítse a vérkeringést. Csak aztán indul be az izmok hidraulikája ahhoz, hogy felemeljék a felsőtestet az agytól kapott parancsra. A mozdulat derékszöget sem vesz fel, lefékezi a nagyra nőtt hasa. A következő lépés már a lábak kiemelése lesz. Akkor kerül majd abba a kilövő helyzetbe az ágya szélén, ahol íjként kifeszítheti két karját, beletöltheti törzsét a képzeletbeli húrba, amiben feje a nyílvessző hegye, teste válltól lefelé pedig a pálca többi része. Miután kihúzza testét egy hosszú nyújtózkodásban, ki fogja lőni magát a fekhelyéről.
Egyenesen a gyertyák fölött fog majd megállni, de mint mindig, megint elkésik a beoltásukkal. A kanócok az éjszaka leple alatt belefulladnak viasztócsáikba, kihuny fényéletük. Aztán ruháihoz tart majd. A darabokat egyenként fogja magára húzni, de nehezen, mivel rég nem hordott feketét. Legalábbis, mióta terhes. Túl korán lesz felvenni a gyászt eltűnt unokaöccse miatt, de legalább tudni fogja, hogy át kell-e szabatnia a kosztümöt, vagy újat kénytelen csináltatnia.
Beharap gyorsan egy falatot, hogy fenntartsa formáját. Két szem szőlőt fog mégis lecsippenteni az asztalon fekvő tálból, hiszen más helyett is ennie kell. Amúgy is fogyasztania kellesz még hosszú sétája után, amit nem egyedül fog megtenni. Átmegy majd sógornője szobájába, hogy magához vegye annak kisfiát. Az asszony nem lesz majd otthon. Azt tervezi, hogy ki fog menni férje után a sivatagba, hogy megszemlélje az Árnyékutat. A mérnök herceg betonoszlopokból és lapokból készül felépíteni egy útvonalat, mely árnyékot biztosit majd az utazóknak Pangónia birodalmának mind a tíz tartományába, évszaktól függően. A király csak akkor fogja megöletni öccsét, amikor annak nagyszabású terve befejeződik. Eljöhetne hamarabb is a napja trónigénylésének, ha az uralkodói pár örökös nélkül hal meg. Ez azonban nem következhet be, mióta a királynő gyermeket vár. A veszély a nő szerint még eljöhet a jövőben. Jobb, ha csírájában megelőzi, nehogy bárki kiránthassa férje alól a királyi széket, hogy az mellé essen.
A királynő nem látja hát akadályát annak, hogy leszámoljon előbb a fiúval holnap, majd az apjával, idővel. A harangok mobilan csengő hangjai a híveket fogják már hívni önmaguk magasztalására, amikor elhagyja majd szobáját. Ő is, akár a többi ember, rombuszt fog formálni két bütyökujjából alulról zárva be az alakzat egyik szögét, a másikat felülről többi ujjával az értelem és a lélek egységének kifejezésére. A süketnéma hittétel után kinyitja majd a gyerekszoba ajtaját. A felvigyázó szolgáló el fogja engedni vele a kisfiút. Megkérdezi majd ugyan, hogy ne kísérje-e el őket a sétájukon, de a királynő le fogja rázni. Fel kellesz készülnie, hogy határozottan visszautasítsa majd az ajánlatot.
Nagy vásárnap lesz holnap. A világ különböző részeiről gyűlnek össze a tíz törzsből: a halász kétéltűek, az erdeiket nevelgető és gyümölcseivel szolgáló félemberek, földalatti kincseikkel a törpék, a hegyi küklopszok és még sokan mások. Óriási lesz a felhajtás és a forgalom, a zsivaj, a tömeg és a lárma. Senki sem figyel majd oda a sétáló királynőjére egy gyerekkel, különösen ékszerei nélkül. Királya nem tarthat vele, a Holdnál van, hogy felavassa az Egység hídját, am összeköti majd a kontinensszigetet a nagy földivel, a Pangeával. Az alig járni tudó kölyöknek minden érdekes lesz. Nem lesz nehéz elengedni a kezét az embertenger közepén, hogy belevesszen.
A gyereknek azonban hamar pártfogója akad majd az nép között, mielőtt még valaki hívhatná a katonákat vagy a testőröket egy talált gyerek ügyében. A fiú, miután megtanul majd beszélni, fog csupán érdeklődni nevelőjéről. Túl kicsi lesz még akkor ahhoz, hogy észrevegye a különbözőséget önmaga és magát nagyapjának valló világos bőrű férfi között.






A folytatásban:
Tízezer… nap uralkodás
Tízezer… fényévnyire a Földtől

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése